ПРОДУКТИ: за 6 порции
1 л. прясно мляко
3 с.л. какао
3 с.л. кафе
6 с.л. захар
1 опак. ванилия
1 с.л. ром
2 яйца
4 с.л. нишесте
30 г стафиди
сметана
шоколадови пръчици
шоколадови пурички
РЕЦЕПТА:
Какаото (3 с.л.) и кафето (3 с.л.) се сваряват с малко вода. Налива се горещото мляко (1 л.), сипва се захарта (6 с.л.) и сместа се довежда до кипене. Яйцата (2 бр) се разбиват с малко мляко и с нишестето (4 с.л.). Тази смес с постоянно бъркане се довежда до кипене и се смесва с кафявото мляко. Кремът се вари до готовност. Овкусява се с ром (1 с.л.) и ванилия (1 опак.). Стафидите (30 г), след като се изкиснат в ром, се смилат и прибавят към крема. Кремът се поднася охладен в чаши и гарниран със сметана, шоколадови пръчици и шоколадови пурички.
от 1001 рецепти