ПРОДУКТИ: за 4 порции
1/2 кг гофрети
100 г ягодов сладолед
100 мл. сметана
50 г шоколад
100 г бисквити
кората на 1 портокал
боровинки
ягодов топинг
шоколадов топинг
8 листа мента
РЕЦЕПТА:
Сладката сметана за готвене (100 мл.), ягодовият сладолед (100 г), портокаловите кори, настърганият шоколад (50 г) и двете натрошени бисквити се пасират в блендера. С половината смес се залива предварително поставената в десертна чиния гофрета. Отгоре се поставя втората гофрета и отново се залива с останалата част от сместа. Поръсва се с червени боровинки и ягодов топинг. Декорира се с листенца мента, а десертната чиния може да се украси с шоколадов топинг.
от 1001 рецепти