Необходими продукти:
- 185 гр бисквити шоколадови
- 90 масло, разтопено
- 125 мл течна сметана, разбита
- 60 гр черен шоколад, настърган на едро
За пълнежа:
- 650 гр сирене рикота
- 160 гр пудра захар
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 2 с.л. крем де какао (ликьор)
- 2 с.л. плодови корички, накълцани на дребно (каквито обичате)
- 60 гр черен шоколад, настърган на едро
Приготвяне или как се готви ястието
Направете основата от бисквитите и разтопеното масло, които смелете в кухненския робот. След това я оформете с леко притискане в намазнена форма с диаметър 21 см, трябва ви само по дъното. Оставете в хладилника за 30 минути.
За пълнежа разбийте сиренето със захарта, ваниловата есенция и крем де какао докато получите гладък и пухкав крем. Прибавете коричките и накълцаните 60 гр шоколад. Готовата смес изсипете върху блата и оставете за 6 часа или за една нощ в хладилника.
Сервирайте с битата сметана и поръсените останали шоколадови стърготини.