Необходими продукти:
За ореховата бисквитка:
- 4 яйца
- 200 гр. масло
- 2 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч. счукани орехи
- 1 бакпулвер брашно
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Разбийте маслото със захарта до побеляване. След това прибавете яйцата (едно по едно) и бакпулвера, а след тях - орехите и брашното. Замесете меко тесто и го разточете на тънък лист (3 - 4 мм). Изрежете бисквити с форма по желание и ги наредете в намазнена тавичка.
- Изпечете ги в умерено силна фурна (200 - 220 градуса).
- Разбиваме млечна сметана 35% поставяме я в подходяща форма, вътре се слага една смокиня от сладко и допълваме с шоколад, прибираме във фризера.
- След замразяване се вади, слагаме най-отдолу бивквитка, и замразения десерт се поставя отгоре и се залива с шоколад.
- Декорира се по желание.
Рецепта предоставена от Татяна Петрова.