Необходими продукти:
- 150 диджестивни бисквити
- 50 гр масло
- 110 гр финна захар
- 120 мл течна сметана
- 150 гр черен шоколад, разтопен и охладен
- 2 с.л. горчиво какао, смесено с малко гореща вода
- 200 гр сирене крема
Приготвяне или как се готви ястието
Смелете бисквитите с разтопеното масло и 1 с.л. от финната захар. Изсипете във форма с диаметър 18 см и с леко притискане разпределете равномерно.
Разбийте сметаната до средно твърд сняг. Прибавете разтопения и охладен шоколад, след което и какаовата смес. Разбъркайте добре.
В друга купа разбийте крем сиренето с останалата захар. Прибавете шоколадовата смес и разбъркайте добре. Изсипете готовата смес върху приготвената основа. Оставете в камерата за около час, а после и в хладилника за още поне толкова.