Необходими продукти:
- 100мл млечна сметана
- 100мл маскарпоне
- 50мл кондензирано мляко
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Разбиваме сметаната с кондензираното мляко, добавяме маскарпонето и разбъркваме. сместа се изсипва в подходяща форма и се замразява. На следващия ден заливаме с огледална глазура и половината част от десерта се напръсква със спрей с велурен ефект.
- За глазурата накиснете желатина в студена вода, да омекне. В касерола смесете захарта, глюкозата и водата и оставете да кипнат. След около 10 секунди дръпнете от огъня и сложете желатина вътре, да се разтопи.
- Добавете сладкарската боя и разбъркайте.
- Смесете кондензираното мляко с шоколада във висок съд. Налейте сиропа с желатина, изчакайте шоколадът да се разтопи и пасирайте внимателно, така че да не вкарвате въздух в сместа.
- Оставете сместа за една нощ в хладилник (целта е ако в нея има въздух да излезе на повърхността).
- На следващия ден затоплете глазурата до 35 градуса.
Рецепта предоставена от Татяна Петрова.