Продукти (като количество при мен е за 6-7 човека):
- 3бр свински вратни пържоли
- 3бр пилешка пържола от бут с кожа
- 1бр суров суджук
- 4-5 картофа
- 2бр тиквички
- 1 морков
- 6бр големи печурки
- 1 стрък праз
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 2-3 люти чушлета
- Пикантина за барбекю
- Пикантина за пиле
- Сос за барбекю
- Соев сос
- Черен пипер
- Сол
- Олио
Начин на приготвяне:
Пържолите не съм ги начуквала. От предната вечер ги мариновах. Свинските осолих леко, поръсих с олио, пикантина за барбекю и сос за барбекю, а пилешките със соев сос, олио и пикантина за пиле.
Изпържих картофите, нарязани на пръчици, изпържих и моркова, нарязан на колелца.
На оребрен тиган с малко олио запечатах свинските и пилешките пържоли, нарязани на две-три парчета. Суджука, нарязан на четири парчета, също запекох. Следваха тиквичките, нарязани на шайби и гъбите, също нарязани на големи шайби. Накрая сложих в тигана праза, нарязан на шайби и чушките, нарязани на пръчици. Всичките тези неща, пека, вадя и слагам следващите.
И дойде ред на подреждането на сача.
Самият сач намазах хубаво с олио и сложих във фурната на максимална степен да се нагрее. Когато се нагорещи достатъчно го извадих и наредих продуктите в следния ред:
Първо сложих пържените картофи, след това тиквички, гъби, морков и чушките. Месата подредих най-отгоре, за да може соковете им при печенето да обливат зеленчуците.
И цялата тази прелест отиде за около 20 минути във фурната.