Дип от авокадо
Думата идва от английското dip, което означава „топвам“. Винаги сме имали в традиционната си кухня сосове и разядки, а дипът е подобен, особено на разядката. Той е кремообразен, обикновено солен и се консумира с хлебче, царевичен чипс, пръчици от моркови, целина, чушка или друг зеленчук. Добре е дипът да престои в хладилник поне няколко часа.
За дипа, който съм ви подготвила, ще са ви необходими следните продукти:
• ½ тиквичка
• ½ авокадо голямо авокадо или 1 малко
• 1 скилидка чесън
• 1/3 ч.л. бял пипер
• 1/3 ч.л. кориандър
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. зехтин
• 1 с.л. копър
• ½ ч.л. сол
Измийте, почистете, обелете и нарежете на ситно продуктите. Поставете всичко в чопъра и пасирайте, до постигане на хомогенна смес.
Използвам този дип, да овкуся не само своите салати. Има вечери, в които нямам сили да сготвя, тогава си сипвам чаша хубаво бяло вино и върху няколко препечени филийки слагам по лъжичка от този дип. Много често го използвам, за да овкуся паста и ризото.
Този дип, позволява да развихрите въображението си.
Приятен Апетит!
Chef Mandja 4 год
Прекрасна рецепта! Благодаря!