Необходими продукти:
- тиквички - 2 кг;
- нарязани, чушки - 1 бр. зелена, почистена от семената и нарязана на ивички;
- домати - 3 бр., обелени и нарязани на кубчета;
- лук - 1 голяма глава, обелен и нарязана на едри парчета;
- чесън - 1 голяма скилидка, нарязана на филийки;
- зехтин - 8 с.л.;
- чедър - 5 - 6 филии;
- босилек - сух или пресен, нарязан на ситно;
- сол;
- черен пипер.
Начин на приготвяне:
- Сложете лука, чесъна, тиквичките, чушката в голяма тенджера или дълбок тиган с няколко супени лъжици зехтин.
- Пържете на силен огън, докато зеленчуците придобият златистокафяв цвят.
- Докато ги запържвате, поръсете със сушения босилек или ситно нарязания пресен босилек.
- Когато зеленчуците леко покафенеят, свалете от огъня, добавете филийките сирене и покрийте с капак тигана.
- В отделен тиган без капак сложете доматите и малко зехтин и гответе при умерена температура за около 5 минути, като разбърквате от време на време.
- Гответе, докато сокът от доматите се изпари.
- След 5 минути добавете доматите към останалите зеленчуци и разбъркайте леко.
- Поръсете със сол и черен пипер на вкус.