Печени бананови лодки

Коментари · 277 Прегледа

Печени бананови лодки.Печени бананови лодки пълнени с яйчен крем на фурна

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

4 банана

1 с.л. брашно

2 с.л. масло

4 с.л. прясно мляко

1 с.л. пудра захар

1 щип. сол

2 жълтъка

2 белтъка

 

РЕЦЕПТА:

 

Бананите (4 бр) се разрязват на две по дължина. Внимателно се отстранява вътрешната им част така, че да не се развалят “лодките” и се пюрира. Пресятото брашно (1 с.л.) се пасира в горещото масло (2 с.л.) и се пържи, докато получи лек орехов аромат, но не бива да се допуска да промени цвета си. Разрежда се с прясното мляко (4 с.л.), смесено с пудрата захар (1 с.л.) и солта (1 щип.). Снема се от котлона и се разбърква, докато сосът стане гладък. Щом изстине, се прибавят жълтъците (2 бр), банановото пюре и белтъците (2 бр), разбити на твърд сняг. Лодките от банановата кора се нареждат в намазана с масло тава, напълват се с банановата смес, слагат се в гореща фурна за 5-6 минути. Готовият десерт се поднася горещ.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg