ПРОДУКТИ: за 12 порции
300 г брашно
380 г пудра захар
2 яйца
180 мл. олио
280 г кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
5 с.л. лимонов сок
2 с.л. пудра захар
РЕЦЕПТА:
В дълбока купа се изсипва олиото (180 мл.). Добавят се суровите яйца (2 бр), лимоновият сок (5 с.л.), пълномасленото кисело мляко (280 г) и пудрата захар (380 г). Разбива се с миксер до получаването на еднородна смес. След това към нея постепенно се добавят предварително смесените и пресяти брашно (300 г) и бакпулвер (1 ч.л.). Отново се разбива до получаването на гладка смес за кекс. Форма за кекс се намазва с олио и се посипва с брашно. В нея се изсипва сместа. Десертът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. Лимоновият кекс се оставя напълно да се охлади и след това се поръсва с пудра захар (2 с.л.).
от 1001 рецепти