Необходими продукти:
- 750 г кайма от телешко месо;
- 150 г сланина;
- 100 г сирене;
- 4-5 яйца;
- 1 к.л. млян кимион;
- 1 ч.л. млян черен пипер;
- 1/2 връзка магданоз;
- сол;
Начин на приготвянe:
- Към каймата се прибавят последователно нарязаната на ситни парченца сланина, смлените черен пипер и кимион, нарязаният на дребно магданоз и сол на вкус.
- Сместа се омесва на ръка много добре и се слага в намаслена тава.
- Разстила се на пласт с дебелина около 2,5 - 3 см и се пече в силна фурна около 30 минути.
- След това ястието се изважда от фурната.
- Върху него се чукват от ниско яйцата, така че на всяка порция да има по едно яйце.
- Поръсват се със сол и млян черен пипер на вкус.
- Най-отгоре се наръсват с настърганото на ситно ренде сирене.
- Допича се във фурната, докато белтъкът на яйцата побелее.