Необходими продукти
- 2 супени лъжици растително масло;
- 1 глава лук;
- 2 скилидки чесън;
- ½ малка глава зеле;
- 2 моркова;
- 350 грама замразени или пресни броколи;
- 150 гр замразен или пресен зелен фасул;
- сол – на вкус;
- 1 чаена лъжичка червен пипер;
- 800 гр доматено пюре;
- 900 мл вода;
- 2 растителни или пилешки бульона - кубчета.
Начин на приготвяне
Загрейте мазнината и запържете нарязания лук и чесъна. Добавете нарязаното зеле, нарязаните моркови, съцветията броколи, зеления фасул, подправките, доматеното пюре, водата и кубчета бульон. Разбъркайте и задушете. Гответе супата още 20-30 минути, докато зеленчуците омекнат.