Рецепта за Празнична фокача

Коментари · 411 Прегледа

Рецепта за Празнична фокача. Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Дамски каприз". Рецепта за Празнична фокача.

Необходими продукти:

  • топла вода 200 мл
  • сол 1 ч л
  • захар 2 ч л равни
  • зехтин 2 с л в тестото
  • суха мая 1 пакет
  • царевично брашно 100 г
  • брашно просо 100 г
  • бяло брашно 2 ч ч

За декорация - маслини, пера лук или чесън, дръжки и листа пресен магданоз, домати чери, сусам, листа розмарин.

 

Начин на приготвяне или как се готви тестеното изделие:

  1. В топлата вода се разбърква маята със захарта и оставяме да бухне.
  2. Замесва се средно меко тесто с останалите продукти и смесените видове брашно. Намазва се с олио, покриваме с фолио и оставяме да втаса 50 минути.
  3. С пръсти се оформя кръгла или елипса за фокачата.
  4. С нарязани маслини, пера пресен лук и домати се оформят цветенца, за дръжки се ползват стръкове от дръжки магданоз, поръсваме със сусам и набождаме розмарин.
  5. Печем фокачата в загрята фурна 170 С за 25 минути.
  6. Сервираме топла, вкусна и ефектна празнична фокача.

 

Рецепта предоставена от Виолета Матева.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg