Необходими продукти
- 1 супена лъжица зехтин;
- 3 скилидки чесън;
- 1 глава лук;
- 1 морков;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 200 мл сухо бяло вино;
- 900 мл вода;
- 2 кубчета зеленчуков бульон;
- 300 г консервиран боб;
- ½ малка тиквичка;
- 300 гр замразен или пресен грах;
- 150 гр спанак;
- 100 гр настърган пармезан.
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и запържете нарязаните на дребно чесън и лук за няколко минути. Добавете кубчетата моркови, подправете със сол и черен пипер и запържете за още 2 минути. Изсипете виното и водата, добавете кубчетата бульон и загрейте до завиране. Намалете котлона и оставете да ври още 5 минути. Изцедете боба. Тиквичките се нарязват на тънки филийки. Поставете тези съставки в супата и гответе за около 5 минути, докато тиквичките омекнат. Добавете граха, спанака и пармезана и варете още 3-5 минути.