Рецепта за Пастички "Червено кадифе"

Коментари · 452 Прегледа

Рецепта за Пастички "Червено кадифе". Рецепта участваща в кулинарен конкурс "Дамски каприз". Рецепта за Пастички "Червено кадифе".

Необходими продукти:

За блатовете:

  • 2 яйца
  • 2 ч.ч. брашно
  • 2 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 1/2 ч.ч. кафе
  • 1/2 пак. бакпулвер
  • 2-3 с.л. какао
  • 2 ванилии
  • 1 ч.л сода
  • 1 ч.л. оцет
  • 1 ч.ч. бътърмилк * / прясно мляко с лимонов сок
  • червена боя
  • щипка сол

За крема:

  • 200 мл течна сметана за разбиване
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 200 г крема сирене

За ганаша:

  • 100 мл течна сметана
  • 100 г шоколад

 

Начин на приготвяне или как се готви десертът:

  1. Блатовете приготвяме като в купа слагаме пресятото брашно, бакпулвера, ванилията, какаото, солта и червената боя. (Демек сухите съставки без содата).
  2. В друга купа разбиваме яйцата заедно със захарта до пухкава смес. Прибавяме постепенно олиото, бътърмилка (*което можете да замените с прясно мляко, в което сте сложили няколко капки пресен лимонов сок) и кафето. Аз използвах хубаво кафе от машина, което определено е по-добрият вариант от използваното от мен досега разтворимо нес кафе.
  3. Накрая прибавяме и загасената в оцета сода. Аз използвах една суха ванилия към сухите подправки и една чаена лъжица ванилова есенция (от Лидл) към мокрите. Тази есенция не е като концентрираните в малките ампули. Много е нежна и мека като аромат и не придава изкуствен дъх в десертите. Вие разбира се можете да използвате направо и две сухи ванилийки.
  4. Започваме, редувайки и разбивайки с миксера, да смесваме сухите и мокрите съставки до получаването на хубава, еднородна и наситено червена смес.
  5. Разпределете сместа в две или три по-дълбоки тавички, предварително намаслени и застлани на дъното с хартия за печене. Блатовете печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за около половин час. Те ще останат влажни и след изпичането, което гарантира сочната текстура на тортата.
  6. Готовите блатове охлаждаме върху решетка и се заемаме с крема. Той е традиционен, мек и много въздушен крем от разбита сметана, към която прибавяме пудра захар, ако не е от подсладените.
  7. Към вече разбитата сметана добавяме кутийка крема сирене от типа на "Филаделфия". Тази съставка стабилизира сместа и й придава по-голяма плътност и допринася за богатия вкус на десерта. С този крем намазваме между блатовете.

 

Рецепта предоставена от Татяна Петрова.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg