Необходими продукти
- 1 супена лъжица зехтин;
- 1 глава лук;
- 2 моркова;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 1 стрък целина;
- 200 гр гъби;
- 2 скилидки чесън;
- 2 литра вода;
- 4 кубчета зеленчуков бульон;
- 300 гр консервирани нахут;
- 300 гр белени домати в собствен сос;
- 200 гр замразени зелен боб;
- 100 гр замразена царевица;
- 1 чаена лъжичка сух босилек;
- ½ чаена лъжица изсушена риган;
- 1 дафинов лист;
- 100 гр замразен грах;
- ½ връзка магданоз.
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина и запържете нарязаните на кубчета лук, моркови и целина. Подправете със сол и подправки. Засилете котлона и добавете гъбите, нарязани на тънки плочки. Пържете до готовност. Добавете нарязания чесън и разбъркайте добре. Добавете вода, бульона, нахута без течността, едро нарязаните домати, боба, царевицата и дафиновия листа. Изчакайте да заври и намалете котлона. Гответе още 30-40 минути. Извадете дафиновия лист, добавете граха и нарязания магданоз за още 3-5 минути. Украсете готовата супа с магданоз.