Необходими продукти
- 2 глави броколи;
- 2 супени лъжици масло;
- 1 глава лук;
- 2 скилидки чесън;
- 5-7 картофа;
- 1 400 мл вода;
- 1 кубче зеленчуков или пилешки бульон;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 50 грама настърган пармезан.
Начин на приготвяне
Броколите се разделят на съцветия. Обелете дръжките и ги нарежете на малки кубчета. Запържете лука в маслото. Добавете нарязания чесън, дръжките от броколи, картофите на кубчета, водата, бульона и черния пипер. Оставете да заври, намалете котлона и варете около 10 минути докато зеленчуците омекнат. Отделете половината супа и я пасирайте. Излейте обратно в тенджерата. Поставете съцветията от броколи и варете още около 5 минути. Добавете пармезан и разбъркайте.