Необходими продукти:
- целувки - малки, с диаметър до 3 см
- тъмен шоколад - 100 г
ЗА БИСКВИТКИТЕ:
- масло - 60 г
- пудра захар - 3 с.л.
- брашно - 1/2 ч.ч. София Мел за кекс
- какао - 1 с.л.
- студена вода - 1 с.л.
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Направете тестото за бисквитките от всички съставки, обвийте в стреч фолио и поставете в хладилника за половин час.
- Извадете тестото и разточете на кора с дебелина 3 мм, изрежете с чаша или формичка за бисквити малки кръгове (3-3.5 см).
- Печете при 170°C в продължение на 7-8 минути.
- Разтопете парчетата тъмен шоколад на водна баня или в микровълнова фурна.
- Потопете основата на целувките във шоколада и ги залепете към "бисквитката".
- Оставете в хладилник за известно време, да стегне шоколадът.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова.