Необходими продукти
- 2 супени лъжици зехтин;
- 1 глава лук;
- 2 скилидки чесън;
- 2 червени чушки;
- ½ чаена лъжичка босилек;
- 1 чаена лъжичка сушен риган;
- ½ чаена лъжичка червен пипер;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 2-3 домата;
- 300 гр консервирани нахут;
- 2 супени лъжици доматено пюре;
- 1 200 мл вода;
- 1 кубче зеленчуков бульон;
- 100 гр ориз;
- ¼ връзка магданоз;
- малко настърган пармезан – по желание.
Начин на приготвяне
Запържете на умерена температура за около 5 минути нарязаните лук и чесън. Добавете нарязаната на дребно чушка, обелените и нарязани домати, нахута, водата и бульона. Оставете да заври на средна температура, намалете и гответе още 20 минути. В отделна тенджера сварете ориза. Отцедето го и го прехвърлете в яхнията. Разбъркайте и гответе още няколко минути. Добавете нарязани листа магданоз. Преди сервиране ястието може да бъде поръсено с пармезан.