Рецепта за яхния с нахут и ориз

Коментари · 269 Прегледа

Рецепта за яхния с нахут и ориз. Зеленчуково ястие. Италианска постна яхния с нахут и ориз.

Необходими продукти

  • 2 супени лъжици зехтин;
  • 1 глава лук;
  • 2 скилидки чесън;
  • 2 червени чушки;
  • ½ чаена лъжичка босилек;
  • 1 чаена лъжичка сушен риган;
  • ½ чаена лъжичка червен пипер;
  • сол – на вкус;
  • смлян черен пипер – на вкус;
  • 2-3 домата;
  • 300 гр консервирани нахут;
  • 2 супени лъжици доматено пюре;
  • 1 200 мл вода;
  • 1 кубче зеленчуков бульон;
  • 100 гр ориз;
  • ¼ връзка магданоз;
  • малко настърган пармезан – по желание.

Начин на приготвяне

 Запържете на умерена температура за около 5 минути нарязаните лук и чесън. Добавете нарязаната на дребно чушка, обелените и нарязани  домати, нахута, водата и бульона. Оставете да заври на средна температура, намалете и гответе още 20 минути. В отделна тенджера сварете ориза. Отцедето го и го прехвърлете в яхнията. Разбъркайте и гответе още няколко минути. Добавете нарязани листа магданоз. Преди сервиране ястието може да бъде поръсено с пармезан.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg