НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
брашно - 1.100 кг
яйца - 3 бр.
масло - 125 г
прясно мляко - 1 ч.ч.
захар - 1 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1 бр.
ванилия - 1 бр.
ЗА КРЕМА
мляко - 400 г
крем ягода - 1 бр. Оле на д - р Йоткер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Брашното пресяваме. Яйцата разбиваме (без 1 бр. жълтък), а маслото разбиваме заедно със захарта.
Добавяме разбитите яйца и млякото, разбиваме с миксера.
Добавяме постепенно брашното, бакпулвера и ванилията.
Омесваме меко тесто. Оставяме го за около 10 минути да почине.
Върху набрашнен плот разточваме с дебелина около 1 см.
Изрязваме ленти и ги увиваме на формичките за фунийки.
Подреждаме в тава, мажем с жълтък и печем сладките фунийки в предварително загрята фурна до готовност.
Крема приготвяме според указанието на опаковката.
Охладените фунийки пълним с крем.
Оставяме фунийки с ягодов крем за няколко часа преди консумация.
Източник: Gotvach.bg