Необходими продукти
- 3 супени лъжици зехтин;
- 1 глава лук;
- 4 моркова;
- 3 стъбла целина;
- 4 скилидки чесън;
- 1 200 мл вода;
- 2 кубчета растителен или пилешки бульон;
- 3 домата;
- 3-4 картофи;
- ¼ връзка магданоз;
- 2 дафинови листа;
- ½ чаена лъжичка суха мащерка;
- сол – на вкус;
- смлян черен пипер – на вкус;
- 200 гр замразен или пресен зелен фасул;
- 200 гр замразена или прясна царевица;
- 150 гр замразен или пресен зелен грах.
Начин на приготвяне
запържете нарязаните на дребно лук, чесън, моркови и целина. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Изсипете запържените зеленчуци в тенджера с вода, добавете кубчетата бульон, доматите, нарязаните картофи, нарязан магданоз, дафинови листа и подправки. Оставете да заври и добавете зеления фасул. Намалете котлона и гответе още 20-30 минути, докато картофите са готови. 5 минути преди края на готвенето, добавете царевицата и 200 гр грах.