Рецепта за пълнена скумрия

Коментари · 714 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

4 малки или средни пресни скумрии, без главите и обезкостени

3 с. л. накълцан лук

50 г трохи от хляб

1 ч. л. ситно настъргана портокалова кора

1 ябълка, обелена и настъргана

10 мл /2 ч. л./ лимонов сок

2 ч. л. накълцан сибирски лук

1 скилидка чесън, накълцана

сол и прясно смлян черен пипер

60 мл /4 с. л./ портокалов сок

Приготвяне: 

Загрейте фурната до 180 градуса С. Измийте и подсушете рибата. Смесете лука, хлебните трохи, портокаловата кора, ябълката, лимоновия сок, сибирския лук, чесъна и подправете със солта и пипера. Разделете сместа за пълнене на четири и напълнете с нея коремната кухина на всяка една от рибите. След това загърнете краищата нагоре, задръжте ги с по една клечка за зъби и ги поставете в предварително намазан с мазнина съд за печене. Залейте рибата с портокаловия сок и покрийте с фолио. Печете 20 минути или до изпичане на скумрията.

Украсете с портокалови резенчета и листа кресон /пореч/ и сервирайте горещо или студено.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg | КИБЕРСИГУРНОСТ | Социално инженерство и СОЦИАЛНА ИНЖЕНЕРИЯ - iSec.Agency | IThub.social - IT социална мрежа, Програмиране, Дизайн, Киберсигурност & Co.