Продукти:
225 г трохи от пълнозърнест хляб
2 с. л. накълцан магданоз
1 скилидка чесън, накълцана много дребно
1 средноголяма глава лук, дребно накълцана
1 средноголяма ябълка, обелена и дребно нарязана
1 ч. л. смесени зелени подправки, пресни или сухи
сол и пипер
1 яйце
4 херинги, почистени
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180ёС. Объркайте добре хлебните трохи, магданоза, чесъна, лука, ябълката, зелените подправки и добавете сол и пипер на вкус. Разбийте яйцето и прибавете към сместа за пълнежа. Ако не се споява добре, добавете малко вода. Разделете полученото на четири части и напълнете коремните кухини на херингите. Поставете рибите в предварително намазнена тавичка, покрийте с фолио и печете около 20 минути, до омекване.
Сервирайте херингите студени, гарнирани с лимонови резенчета. Поднесете и салата.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"