Продукти:
8 средноголеми филета от херинга
кората и сока на 1 портокал
1 ч. л. оцет
сол
1 скилидка чесън, нарязана на тънки резенчета
няколко зрънца черен пипер
4 дафинови листа
1 средноголяма глава лук, нарязана на филийки
Приготвяне:
Загрейте фурната до 190ёС. Навийте филето на рулца с кожата навън и набодете всяко рулце с клечка за зъби. Намажете със слънчогледово олио малка тавичка и сложете в нея херингите. Залейте ги с портокаловия сок и оцета, поръсете с портокаловата кора, чесъна, солта и зрънцата пипер. Поставете дафиновите листа в тавичката и подредете нарязания на филийки лук върху рибата. Налейте вода, колкото да покриете херингите. Запечете под похлупак за 30 минути.
След като изстине, извадете рибата от течността и сервирайте с пресен хляб.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"