Продукти:
1 скилидка чесън, едро нарязана
30 мл /2 с. л./ слънчогледово олио
4 парчета сьомга с дебелина 2,5 см
малко лимонов сок
сол и черен пипер
Приготвяне:
Задушете чесъна в олиото на слаб огън за 3 минути. След това го извадете. Измийте сьомгата и я подсушете с кухненска хартия. Поставете рибата върху намазано с олио готварско фолио върху тавичката на грила, натъркайте месото с малко лимонов сок, посолете леко, добавете малко черен пипер и втрийте в месото олиото, в което бе запържен чесънът. Запечете на скарата за около 5 минути, след това обърнете рибата и повторете цялата процедура и от другата страна.
Гарнирайте с лимонови резенчета и стръкчета магданоз.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"