Продукти:
4 парчета сьомга по около 175–225 г
50 г полиненаситен маргарин
1 скилидка чесън, фино нарязана или смачкана
няколко зрънца черен пипер
45 мл /3 с. л./ прясно изстискан лимонов сок
1/2 ч. л. накълцан пресен копър
1/4 ч. л. захар
сол
Приготвяне:
Измийте сьомгата, подсушете я върху кухненска хартия и я поставете в съд за микровълнова фурна. Сложете маргарина, чесъна, зрънцата черен пипер, лимоновия сок, копъра, захарта и солта в купа и я поставете в микровълновата фурна на висока температура за около 1 — 1 1/2 минути. След това разбъркайте хубаво. Маргаринът вече би трябвало да се е стопил. Напръскайте с част от соса парчетата риба и ги оставете в микровълновата фурна на средна температура за 8–10 минути; по средата на готварския цикъл извадете съда и обърнете сьомгата. Оставете да постои 5 минути. Излейте останалия сос върху рибата, като при нужда предварително го затоплите отново.
Гарнирайте с лимонови резенчета и магданоз и сервирайте с пресни картофи и зелен фасул.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"