Необходими продукти:
- пилешки бутчета - 2 бр.
- картофи - 100 г
- ананас - 1 бр. среден (може и от консерва)
- лук - 1/2 глава
- сол - 1 ч.л
- майонеза
- маруля – листа
Начин на приготвяне или как се готви салатата:
- Бутчетата се сваряват в подсолена вода, охлаждат се и се нарязват на ситно.
- Картофите се варят необелени, след което се обелват и нарязват на малки кубчета.
- Ананасът се нарязва на ситно.
- Лукът се обелва и нарязва на малки кубчета.
- Поставете всички съставки в салатиера или подходящ съд, покрийте с майонеза, сол и разбъркайте добре.
- Сервирайте върху листата от маруля.
Рецепта предоставена от Станислава Вълкова.