Продукти:
1 глава лук, фино накълцана
1 скилидка чесън, фино накълцана или счукана
1 с. л. зехтин
1/2 зелена пиперка, почистена и нарязана на ивици
4 домата, обелени и нарязани
4 филета треска по 150 г, с обелена кожа
25 г брашно
10 маслини
150 мл бяло вино
Приготвяне:
Задушете до омекване лука и чесъна в част от зехтина, добавете пиперката и доматите и оставете на слаб огън за още 2–3 минути. Свалете от огъня, но дръжте някъде на топло. Загрейте останалия зехтин в друг съд. Оваляйте треската в брашно и я запържете, след това я обърнете. Прибавете маслините и бялото вино към лучено-доматената смес и сложете отново на огъня. Излейте соса върху рибата.
Сервирайте със зелена салата и пресни картофи.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"