Рецепта за треска с кисело мляко

Коментари · 293 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

1 малка консерва сардини

1 голяма глава лук, накълцана

1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана

45 мл /3 с. л./ зехтин

4 средноголеми домата, обелени

накълцан пресен магданоз

сол и черен пипер

4 филета треска по 150 г

90 мл /6 с. л./ кисело мляко

Приготвяне: 

Извадете сардините от олиото в консервата и ги намачкайте на пюре. Сложете ги заедно с чесъна и лука в тиган и задушете в зехтина, докато лукът добие златист оттенък. Разрежете доматите на четири, прибавете ги в тигана и ги оставете 2–3 минути на слаб огън. Сложете магданоза, солта и пипера и пресипете сместа в широк недълбок съд, предварително намазан с олио. Загрейте скарата /грила/ на най-силно. Поставете филето в сместа и запечете за около 5–6 минути. После прибавете киселото мляко, намалете леко температурата на скарата и печете още около 7 минути.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg