Продукти:
4 филета от треска по 150 г
малко брашно
30 мл /2 с. л./ растително олио и още олио за пърженето
1 средноголяма глава лук, нарязана на филийки
1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана
60 мл /4 с. л./ сухо бяло вино
15 мл /1 с. л./ оцет
сол и пипер
2–3 листенца градински чай, натрошени
1 ч. л. захар
Приготвяне:
Измийте рибата и я нарежете на ивици, широки 2,5 см. Оваляйте ги в брашно и ги запържете до златисто. Изцедете ги.
Пригответе маринатата, като първо затоплите олиото и задушите на слаб огън лука и чесъна за 6–7 минути или докато порозовеят леко. След това добавете виното, оцета, солта и пипера, градинския чай и захарта, и оставете да къкри 2 минути. Излейте сместа върху рибата и оставете да изстине, преди да я сервирате.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"