Рецепта за риба тон с талиатела

Коментари · 249 Прегледа

Ястието е за 4 порции. Талиатела са макаронени изделия във формата на ленти.

Продукти:

15 мл /1 с. л./ зехтин

1 средноголяма глава лук, дребно нарязана

1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана

30 мл /2 с. л./ червено вино

400 г нарязани домати от консерва

15 мл /1 с. л./ доматено пюре

1–2 тиквички, нарязани

1 ч. л. оцет

400 г риба тон в саламура, изцедена, измита с вода и обелена

2 ч. л. накълцан босилек

черен пипер

400 г суха талиатела

Приготвяне:

Загрейте зехтина в тиган и задушете лука и чесъна до омекване на лука. Прибавете червеното вино, доматите, доматеното пюре, тиквичките и оцета. Задушете още 4–5 минути на слаб огън. Добавете рибата, босилека и черния пипер и след като всичко това се загрее, отстранете от огъня.

Сложете талиателата в голяма тенджера с вряща вода и сварете според инструкциите, дадени на пакета. Изцедете, поставете в отделни чинии и залейте със затопления сос.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg