Продукти:
15 мл /1 с. л./ зехтин
1 средноголяма глава лук, дребно нарязана
1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана
30 мл /2 с. л./ червено вино
400 г нарязани домати от консерва
15 мл /1 с. л./ доматено пюре
1–2 тиквички, нарязани
1 ч. л. оцет
400 г риба тон в саламура, изцедена, измита с вода и обелена
2 ч. л. накълцан босилек
черен пипер
400 г суха талиатела
Приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган и задушете лука и чесъна до омекване на лука. Прибавете червеното вино, доматите, доматеното пюре, тиквичките и оцета. Задушете още 4–5 минути на слаб огън. Добавете рибата, босилека и черния пипер и след като всичко това се загрее, отстранете от огъня.
Сложете талиателата в голяма тенджера с вряща вода и сварете според инструкциите, дадени на пакета. Изцедете, поставете в отделни чинии и залейте със затопления сос.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"