Рецепта за салата „Ница“

Коментари · 348 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

1 маруля

225 г грах, сварен

225 г пресни картофи, сварени и нарязани на кубчета

6 стръка зелен лук, нарязан

1 червена пиперка, почистена и нарязана на ивици

200 г риба тон, консервирана в саламура, измита и обелена

20 г филе от аншоа, изцедено и нарязано на ивици

60 мл /4 с. л./ френски сос

за края:

4 твърдосварени яйца, по възможност нарязани във формата на лале

4 средноголеми домата, нарязани на резени

няколко черни маслини

Приготвяне: 

Подредете листата на марулята в отделни чинии или в голяма купа за салата. В друга купа смесете граха, картофите, пресния лук, пиперката и двата вида риба. Отгоре сипете соса, разбъркайте внимателно и поставете с лъжица сместа върху марулята. Отгоре подредете яйцата, доматите и маслините.

Сервирайте с горещи, хрупкави хлебчета.

Забележка: Може да използвате готов френски сос или да си го приготвите сами. Сипете 3 с. л. зехтин и 1 с. л. оцет в съд със завинтваща се капачка и раздрусайте силно. Добавете сол и пипер по вкус. /За тази салата обаче сигурно няма да ви бъде нужна сол, тъй като аншоата има предостатъчно./

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg