Продукти:
1 маруля
225 г грах, сварен
225 г пресни картофи, сварени и нарязани на кубчета
6 стръка зелен лук, нарязан
1 червена пиперка, почистена и нарязана на ивици
200 г риба тон, консервирана в саламура, измита и обелена
20 г филе от аншоа, изцедено и нарязано на ивици
60 мл /4 с. л./ френски сос
за края:
4 твърдосварени яйца, по възможност нарязани във формата на лале
4 средноголеми домата, нарязани на резени
няколко черни маслини
Приготвяне:
Подредете листата на марулята в отделни чинии или в голяма купа за салата. В друга купа смесете граха, картофите, пресния лук, пиперката и двата вида риба. Отгоре сипете соса, разбъркайте внимателно и поставете с лъжица сместа върху марулята. Отгоре подредете яйцата, доматите и маслините.
Сервирайте с горещи, хрупкави хлебчета.
Забележка: Може да използвате готов френски сос или да си го приготвите сами. Сипете 3 с. л. зехтин и 1 с. л. оцет в съд със завинтваща се капачка и раздрусайте силно. Добавете сол и пипер по вкус. /За тази салата обаче сигурно няма да ви бъде нужна сол, тъй като аншоата има предостатъчно./
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"