Продукти:
15 мл /1 с. л./ зехтин или слънчогледово олио
1 глава лук, накълцана
2 скилидки чесън, фино накълцани или счукани
1 голяма ябълка, обелена и нарязана на дребно
165 г скариди
225 мл вода
45 мл /3 с. л./ къри на паста
110 г замразен грах
25 г брашно
малко лимонов сок
Приготвяне:
Загрейте олиото в тенджера, сложете лука, чесъна и ябълката и задушете почти до омекване. Извадете зеленчуците и прибавете скаридите. След още около минута върнете зеленчуците в тенджерата и сипете водата и кърито. След като заври, намалете, за да къкри, и сипете размразения грах. Размесете брашното с малко вода, докато се получи гладка кремообразна смес и прибавете в тенджерата при непрекъснато бъркане. След като сместа се посгъсти, оставете я захлупена на слаб огън за 10 минути.
Изстискайте лимонов сок върху готовото ястие и сервирайте със сварен ориз.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"