Рецепта за скариди с чесън и ориз

Коментари · 286 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

225 г ориз

30 мл /2 с. л./ зехтин

150 г скариди, пресни или замразени

2 скилидки чесън, счукани

100 г замразен грах

черен пипер

2 големи яйца

соев сос

Приготвяне: 

Измийте ориза и го сварете до омекване в подсолена вода. Загрейте зехтина в дълбок тиган и задушете за около 5 минути на слаб огън скаридите, чесъна и размразения грах. Подправете с черен пипер на вкус. Извадете от тигана и поставете на топло място. Сипете сварения ориз в тигана, прибавете яйцата и запържете около 5 минути, като разбърквате внимателно. Върнете скаридите, чесъна и граха в тигана и ги омесете хубаво с ориза. Сипете соев сос на вкус и сервирайте, ако желаете, гарнирано с лимонови резенчета.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg