Продукти:
15 мл /1 с. л./ зехтин
450 г сепия, нарязана на ивици
1 голяма глава лук, накълцана
2 скилидки чесън, фино нарязани или счукани
225 г нарязани домати от консерва, изцедени
1 дафинов лист
голяма щипка сушен риган
1 ч. л. оцет
225 мл червено вино
черен пипер
Приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган и запържете сепията до златисто. Прибавете лука и чесъна и задушавайте още няколко минути до омекване на лука. Сложете доматите, дафиновия лист и ригана и оставете на огъня още 5 минути. Сипете оцета и виното, разбъркайте и оставете да къкри захлупено около час на слаб огън, до омекване на сепията. Подправете на вкус.
Сервирайте с ориз.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"