- 1 щипка черен пипер млян
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. царевично нишесте
- 50 мл олио
- 400 гр. талиатели
- 1 бр. бульон пилешки
- 1 бр. праскови компот
- 1 бр. лимон
- 3 с.л. мед
- 1 с.л. соев сос
- 2 ск. чесън стар
- 500 гр. пилешки гърди
- Прави се марината от счукания чесън, соевия сос, сока на лимона и меда.
- Нарязва се пилешкото на късчета и се овалва в маринатата.
- Оставя се в хладилник 2 часа да се маринова.
- Прасковите се отцеждат и нарязват на ситно, пасират се с 150 мл от сока да стане на пюре.
- Талиателите сваряваме според указанията на опаковката и ги изцеждаме, а бульончето разтваряме във 100 мл вряла вода.
- Маринованото месо отцеждаме и запържваме в олиото до златисто, прибавя му се бульона и се оставя 10 мин да се задушава.
- Добавя се пюрето от праскови и се задушава за още 3 минути, сол и черен пипер.
- Нишестето разтваряме в малко вода и прибавяме към месото, за да се посгъсти соса. Бърка се непрекъснато до сгъстяване.
- Поднася се в чиния с талиатели, късчета пилешко и соса от праскови.