Рецепта за паела с миди и скариди

Коментари · 359 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

30 мл /2 с. л./ зехтин

4 домата, обелени

1 средноголяма глава лук, накълцана

1–2 скилидки чесън, дребно накълцани или счукани

100 г ориз

щипка шафран

600 мл пилешки бульон от 1 кубче

сол и пипер

225 г камбала

225 г треска

225 г миди, сварени и с махната горна черупка

1 зелена пиперка

1 ч. л. оцет

175 г едри скариди, пресни или замразени

Приготвяне:

Загрейте зехтина в голяма и дълбока тенджера. Нарежете на четири доматите и ги запържете с лука и чесъна до омекване на лука. Прибавете ориза и разбъркайте. Сипете шафрана в пилешкия бульон и налейте в тенджерата. Подправете със солта и пипера и оставете на слаб огън за 7–10 минути. Добавете рибата, мидите, зелената пиперка и оцета. Да къкри до надуване и омекване на ориза. Добавете скаридите и оставете на огъня само докато се стоплят, което ще отнеме около 2 минути. Изсипете паелата върху широк, предварително затоплен съд за сервиране и гарнирайте с магданоз.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg