НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
пълнозърнесто брашно - 1/2 ч.ч.
брашно - 1/2 ч.ч. бяло
олио - 25 г
захар - 1 с.л.
вода - 50 мл
сусам - за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Двата вида брашна се смесват в купа.
Захарта се разтопява във водата. Добавя се олиото и се замесва тесто.
Разточва се на тънка кора.
Поръсва се със сусама и се притиска с точилката.
Нарязва се на ленти крекерите и след това на триъгълници.
Подреждат се пълнозърнести крекери за кафе в тава с хартия и се пекат в загрята на 200°C фурна до бледо покафеняване.
Източник: Gotvach.bg
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други