НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
масло - 40 г
яйца - 6 бр.
захар - 180 г
сол - 1 щ.
брашно - приблизително 160г
ЗА КРЕМА
сметана - 500 - 600 мл за разбиване
пудра захар - на вкус
течен шоколад - 150 - 200 г Нутела или на вкус
ЗА СИРОП
прясно мляко - 200 мл
захар - 2 с.л.
ванилия - 1 п. на прах
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За тази разкошна торта първо трябва да направите блата. За целта смесете захарта, яйцата и солта и загрейте сместа на водна баня при непрекъснато разбъркване до 40 градуса.
Стъпка 2: Разбийте сместа от яйца и захар във въздушна, бяла смес.
Стъпка 3: Добавете постепенно брашното, така че да се образува въздушно тесто.
Стъпка 4: Добавете разтопено и охладено масло и разбъркайте внимателно.
Стъпка 5: Застелете дъното на формата за печене с хартия за печене, поставете тестото във формата и го
изпечете в предварително загрятата фурна на 180 градуса за около 30 минути. След това го оставете да се охлади напълно. Ето че сме готови с блата на пандишпановата торта, който режем на три.
Сега пригответе крема за торта.
Сега трябва да разбиете сметаната до твърдост. За целта е препоръчително да използвате много студена сметана и да поставите бъркалките и купата, в която ще разбивате сметаната във фризера за половин час. По този начин резултатът ще бъде наистина перфектен и кремът ви ще се бие по-лесно.
Когато започнете да разбивате крема с бъркалка, добавете пудрата захар, в количествата, които предпочитате въз основа на това колко искате да я подсладите, като вземете предвид, обаче, че трябва да добавите и Нутела, която също е много сладка.Ю
След това добавете Нутела и продължете да работите още няколко секунди, докато не получите напълно хомогенен шоколадов крем. Ако добавите малко Нутела, е добре да подсладите. Ако решите равни количества 300 Нутела и 300 сметана, не добавяйте захар! Давам ви двата варианта на мус от Нутела, изберете кой ви допада.
За сиропиране на блатовете си пригответе затоплено прясно мляко и захар и ванилия . Нарежете пандишпановия блат по дължина на три части, сиропирайте и намажете две от основите за торт
крема, подредете ги една върху друга и поставете третата основа за торта без крема отгоре. Ако искате, оставете малко разбита сметана за украса на сиропираната торта. Украсете, както ви харесва!
Източник: Gotvach.bg
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други