ПРОДУКТИ: за 12 порции
1 ч.ч. тиква
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. орехи
1 ч.ч. захар
2 яйца
70 г масло
2 ч.л. бакпулвер
1 с.л. пудра захар
РЕЦЕПТА:
Сварената тиква (1 ч.ч.), яйцата (2 бр), захарта (1 ч.ч.) и маслото (70 г) се пасират до получаването на гладка смес. Към нея се добавят предварително смесените и пресяти брашно (2 ч.ч.) и бакпулвер (2 ч.л.). Добавят се и натрошените орехи (1/2 ч.ч.) и от продуктите се омесва меко кексово тесто. Намаслени огнеупорни купички се пълнят с тестото. Важно е да се запълнят не повече от 2/3 от обема на купичките. Кексчетата се пекат при 180 градуса за 35 минути. Преди сервиране се поръсват с пудра захар (1 с.л.).
ОТ 1001 РЕЦЕПТИ