ПРОДУКТИ: за 16 порции
1/2 кг извара
1/2 кг тиква
1 ч.ч. захар
1 опак. ванилия
4 яйца
50 г масло
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. грис
10 г бакпулвер
100 г фурми
2 с.л. мед
РЕЦЕПТА:
Тиквата (1/2 кг) се обелва, нарязва на кубчета и сварява на пара. Щом се охлади, се разбива в пасатора. Прибавят се изварата (1/2 кг) и ванилията (1 опак.) и пак се разбива. Добавят се разбитите на пяна яйца (4 бр) и цялата смес добре се разбърква. Изсипват се брашното (1 ч.ч.), смесено с бакпулвера (10 г) и гриста (1/2 ч.ч.) и отново се разбива до получаването на хомогенна смес. Кейковото тесто се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие. Отгоре се нареждат фурмите (100 г) и се пече на среден огън до пълна готовност. Щом се опече и леко поохлади, кейкът се изважда от формата и се намазва с течен мед. Поднася се нарязан на порционни парчета.
от 1001 рецепти