Рачел от тиква

Коментари · 312 Прегледа

Рачел от тиква.Рачел от тиква с гасена вар и глюкоза

 ПРОДУКТИ: за 12 порции

 

5 кг тиква

1 кг глюкоза

2 л. чиста вода

4 кг захар

3 л. вода

300 г гасена вар

 

РЕЦЕПТА:

 

Гасената вар (300 г) се разтваря във водата (3 л.) и след 3-4 часа, щом се утаи, водата се прецежда. Тиквата (5 кг) се почиства и нарязва на парчета, подобни на толумбички. После се поставят за 2 часа във варната вода. Изважда се и се измива добре. В тенджера се завира чиста вода (2 л.) със захар (4 кг). Добавят се парчетата тиква. Вари се на тих огън. Щом започне да се сгъстява се добавя глюкозата. Бърка се внимателно за да не се намачкат парчетата от тиква. Щом се сгъсти може да се сложат и орехи. Получената смес се пълни в бурканчета и се стерилизират за 5 минути.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg