Съставки:
- 2 бр авокадо
- 4 яйца
- пресни билки според вкусовете ви
- сол, смлян черен пипер, лимонов сок
- зехтин в спрей за готвене
Начин на приготвяне:
Разрежете авокадото по дължина и премахнете костилката. Издълбайте с лъжица и двете половини на авокадото, за да направите място за яйцето. Отрежете част от дъното на авокадото, за да не се изтърколи от чинията ви. Напръскайте го леко с лимонов сок, подсолете го и първо поставете жълтъка в издълбаната част, а след това поставете с лъжица, колкото белтък можете да поберете без да го излеете. Подправете яйцето със сол и черен пипер и печете авокадотата върху тава, която предварително сте покрили с хартия за печене или сте напръскали със зехтин в спрей при температура от 200°C за около 15-20 минути. Сервирайте печеното авокадо, докато е още топло и поръсете с пресни билки. Пожелаваме ви приятно гурме преживяване!
Източник: GymBeam