Необходими продукти:
- 160 г Кувертюр минимум 55% Какао
- 40 мл Прясно Мляко
- 20 мл Бренди
- 3 Жълтъка
- 3 Белтъка
- 40 г Кристална захар
- 250 мл Сладкарска сметана
- 1 Ванилия
Начин на приготвяне или как се готви десертът:
- Сложете шоколадът и млякото в тенджера и разтопете на слаб огън като бъркате до получване на гладка смес. Ако не сте сигурни в температурата на котлона, работете върху водна баня.
- Добавете жълтъците един по един като бъркате постоянно с тел докато се поемат от сместа.
- Добавете бренди и махнете от огъня. Оставете да се охлади напълно.
- Разбийте белтъците със захарта до получаване на пухкава и плътна смес.
- Добавете към шоколадовата смес с гумена шпатола.
- Разбийте сметаната добре и прибавете към шоколадовата смес.
- Разпределете в индивидуални форми и оставете 12ч. в хладилник да стегне.
- Сервирайте го студен. Можете да гарнирате с горски плодове.
Рецепта предоставена от Цветан Желязков.