ПРОДУКТИ: за 12 порции
300 г бисквити Орео
400 г тиква
400 г крема сирене Филаделфия
200 г захар
60 г краве масло
1 ч.л. канела
3 яйца
РЕЦЕПТА:
Тиквата (200 г) се почиства и се опича или се сварява. След това се пасира до гладка смес. Бисквитите Орео (300 г) се натрошават (няколко се запазват за украса). Заливат се с разтопено краве масло (60 г) и се разбъркват добре. Поръсват се с канелата (1 ч.л.). Форма за торта с падащо дъно се намазнява и бисквитената смес се изсипва. Оформя се борд по края на формата и блатът се притиска добре. Основата за чийзкейка се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути. Пюрираната тиква се смесва с крема сиренето (Филаделфия) (400 г), захарта (200 г) и яйцата (3 бр). Разбива се, докато се смесят съставките. Фурната се включва на 150 градуса. Кремът се разпределя върху изстиналия бисквитен блат. Чийзкейкът се пече около час. След това фурната се изключва и десертът се оставя в нея за 20 минути. След това се изважда от фурната и се оставя да се охлади напълно. Трябва да престои в хладилник за поне 4 часа. Отгоре се поръсва с натрошени бисквити
от 1001 рецепти