Качамак-класическа рецепта

Коментари · 355 Прегледа

Качамак-класическа рецепта.Качамак със сирене и масло-класическа рецепта

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

400 г царевично брашно

1 1/4 л. вода

125 г масло

400 г сирене

 

 

РЕЦЕПТА:

 

В половината вода се разтваря царевичното брашно (400 г) и се оставя настрани. Другата половина от водата се поставя в дълбока тенджера и се слага на котлона да заври, заедно с маслото (125 г). Щом заври, внимателно и на порции се добавя разтвореното царевично брашно при непрекъснато бъркане. Качамакът е готов, щом сместа се сгъсти и започне да се отделя от съда. Качамакът се сервира горещ и поръсен с натрошено сирене (400 г).

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg