Агнешко с ориз-на фурна

Коментари · 435 Прегледа

Агнешко с ориз-на фурна.Печено агнешко бутче,с джинджифил и естрагон върху ориз -на фурна

 ПРОДУКТИ: за 4 порции

 

1 агнешко бутче

2 ч.ч. ориз

1 връзка магданоз

1 щип. джинджифил

1 щип. естрагон

черен пипер

сол

За маринатата 1 ч.ч. бяло вино 2 с.л. лимонов сок 1 с.л. соев сос 4 ч.ч. вода

 

РЕЦЕПТА:

 

Бялото вино (1 ч.ч.), лимоновият сок и соевият сос (1 с.л.) се разбиват до еднородна смес, с която се намазва осоленото и натрито с черен пипер месо. То се оставя да престои 2 часа на студено, след което се пече увито във фолио. Щом омекне напълно, фолиото се маха и месото се допича до получаването на златиста коричка. Оризът (2 ч.ч.) се залива с вода (4 ч.ч.), подправя се със сол, джинджифил (1 щип.), естрагон (1 щип.) и черен пипер и се вари, докато поеме цялата течност. Магданозът (1 връзка) се нарязва на ситно и се смесва с ориза. Добавят се 3-4 с.л. от отделения сос при печенето на месото в ориза. Рецептата е подходяща за празниците Великден и Гергьовден.

 

от 1001 рецепти

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg