Съставки:
- 50 g киноа
- 3 големи чушки (червени, оранжеви или жълти)
- 150 g нарязани домати от консерва
- 100 g чери домати
- 50 g червена леща
- 1 опаковка тофу с босилек
- 50 g пармезан
- 1 шепа магданоз
- ½ супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- 1 чаена лъжичка сладък смлян червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Първо накиснете лещата във водата за поне 1 час, така после всичко да се свари по-бързо. След това я сварете заедно с киноата, докато омекне. Междувременно запържете на едро настърганото тофу в зехтина до златисто. След това към него добавете ситно нарязаните чери домати и доматите от консервата, запържете за кратко всички съставки заедно и ги махнете от котлона. Смесете тофуто и доматите със сварената леща и киноата, ситно нарязания магданоз, кимиона, смляния пипер, солта и подправките в зависимост от вашия вкус.
Пригответе чушките, разрежете ги наполовина, почистете от семките и ги напълнете с приготвената смес. Накрая поръсете чушките с настъргания пармезан и ги запечете до златисто на 180 ° C за около 20 минути. Най-добре е да се сервират веднага след изпичане със салата от пресни зеленчуци.
Източник: GymBeam